Gizlilik Politikası

Cevher Hosting Gizlilik Sözleşmesi

Cevher hosting web sitemizi ziyaret ederek sunduğumuz hizmetlerden faydalanmak isteyen ziyaretçiler ve müşteriler gizlilik sözleşmesini kabul ederek onaylamış olurlar.

Gizlilik Politikası Cevherler Hosting'e Kayıt Olurken ve Sipariş Verirken Beyan Ettiğiniz Verilerin Gizliliğine Verdiğimiz Önem Hakkında Bilgi İçerir

GİZLİLİK POLİTİKASI

İşbu Politika "Kızılırmak Mahallesi, Ufuk Üniversitesi Caddesi. No:4, Next Level Loft Ofis, Kat:23 No:65” adresinde hizmet veren (Başkent Vergi Dairesi 2060705211 Vergi No'lu ve Ankara Ticaret Odası 402944 Ticaret Sicil No'lu) CEVHERLER ENERJİ DANIŞMANLIK MADENCİLİK SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (işbu politikada kısaca “CEVHERLER HOSTİNG” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta; CEVHERLER HOSTİNG’e ait websitesi olan “https://cevherlerhosting.com” (işbu politikada kısaca website olarak anılacaktır) websitesini ziyaret eden (işbu politikada kısaca ZİYARETÇİ olarak anılacaktır) ve websitesi üzerinden CEVHERLER HOSTİNG ürün/hizmetlerini satın almak sureti ile websitede bulunan kayıt formu ile bilgileri alınan gerçek veya tüzel kişi (işbu politikada kısaca “MÜŞTERİ” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yer alan şekil ve şartlar dahilinde işbu Gizlilik Politikası (kısaca “Politika olarak anılacaktır”) kabul edilmiştir.

Cevherler Hosting olarak kendi Gizlilik ve Güvenlik haklarımıza önem verilmesini istediğimiz gibi ZİYARETÇİLERİN ve MÜŞTERİLERİN Gizlilik ve Güvenlik haklarına önem vermekteyiz. Bu metin gizlilik ve bilgi güvenliği ile ilgili olarak Ziyaretçilerimizi ve Müşterilerimizi aynı zamanda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Politika Cevherler Hosting için geçerlidir ve Cevherler Hosting üzerinde bahsi geçen diğer web siteler için bağlayıcı niteliği bulunmamaktadır. Web sitemizde bulunan bağlantı linkleriyle ulaşacağınız diğer web siteleri ve sosyal medya sayfaları için kendilerine has belirttikleri gizlilik politikalarını gözden geçirmeyi lütfen ihmal etmeyiniz.

İşbu Politika, MÜŞTERİ'nin elektronik ortamda kabul etmiş olduğu “Hizmet Sözleşmesi”nin eki ve ayrılmaz bir parçası olup, İşbu Politikada hüküm bulunmayan hallerde, MÜŞTERİ tarafından okunarak kabul edilen website ziyaret edildiğinde alt kısımda belirtilen Gizlilik ve Güvenlik Uyarısı, Alan Adı Hizmet Sözleşmesi, Hizmet Sözleşmesi ve Hizmet Şartları ve Hizmet İade Şartları Sözleşmesi hükümleri geçerli olacaktır. MÜŞTERİ’nin online başvurusu esnasında onayladığı bu sözleşme üzerinde zaman içerisinde gerçekleşecek değişiklikler, web sitesinde yayınlanarak ve/veya e-posta yolu ile MÜŞTERİ’ye bildirilecektir. MÜŞTERİ, CEVHERLER HOSTİNG hizmetlerini kullanmaya devam etmesi halinde, değişen Politika şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.

İşbu Politika, ZİYARETÇİ tarafından elektronik ortamda okunarak kabul edilen website ziyaret edildiğinde alt kısımda belirtilen Gizlilik ve Güvenlik Uyarısı hükümlerinin eki ve ayrılmaz bir parçası olacaktır. ZİYARETÇİ’nin onayladığı işbu Politika üzerinde zaman içerisinde gerçekleşecek değişiklikler, web sitesinde yayınlanarak ZİYARETÇİ’ye bildirilecektir. ZİYARETÇİ, CEVHERLER HOSTİNG websitesini kullanmaya devam etmesi halinde, değişen politika şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.

Kişisel Bilgi Hakkında

Sitemizdeki sayfaları, herhangi bir kişisel bilgi vermeden dilediğiniz sıklıkta ziyaret edebilir, ürün, hizmet ve kampanyalarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. Kişisel bilgileriniz, sadece sizin bilginiz dahilinde sizden temin edilmektedir. Bilginiz dahilinde hizmetlerimizden yararlanmak ve müşterimiz olmak için websitemize kaydınızı yaparken, ürünlerimizi sizlere tanıtmak, yeni ürünlerimiz, hizmetlerimiz ya da promosyonlarımızdan sizleri haberdar etmek, yeni ürün satışı yapmak veya ürün satışı sonrası destek vermek için websitede; isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi size özel, kişisel bilgilerinizi yazılı, elektronik posta yoluyla veya sözlü olarak istememiz gerekebilir. Mevcut bilgileriniz yeterli olmadığı durumda tarafımızca ek bilgiler sizden e-posta veya telefon gibi iletişim araçları ile de istenebilir. Tüm bu kapsam içerisinde toplanan bilgi websitede kişisel bilgi olarak nitelendirilmektedir ve temin edilen bilgiler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenebilecek ve aktarılabilecektir. Müşterilerimizin kişisel bilgilerinin gizliliğini korumak amacıyla Cevherler Hosting olarak mevcut sistem ve internet altyapısı en güvenilir seviyede tutularak gerekli önlemler alınmıştır. Cevherler Hosting teknolojinin gelişiminin farkındalığıyla verilerinizin güvenliğinin sadece hukuki yöntemlerle sınırlı olmadığının, teknoloji destekli yolların da esas alınmasının öneminin bilincindedir ve veri emniyetini sağlamak için sürekli gereken tüm önlemleri almaya çalışmaktadır.

Web sitesi Firewall donanımları ve yazılımları ile korunmaktadır. Şirketimiz web sitesinin virus ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için mevcut imkanlar dahilinde tedbirler alınmıştır. Bunun yanında nihai güvenliğin sağlanması için kullanıcının, kendi virus koruma sistemini tedarik etmesi ve gerekli korunmayı sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda üye şirketimiz web sitesi'ne girmesiyle, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.

Kredi kartı işlemleri 6493 Sayılı Kanun çerçevesinde faaliyet gösteren lisanslı bir ödeme kuruluşu olan Payment Card Industry Data Security Standart (PCI-DDOS) Sertfikasına sahip PayTR Ödeme Hizmetleri A.Ş (PayTR) tarafından güvenli bir şekilde sağlanacaktır. Hiç bir şekilde müşterilerimizin kredi kartı bilgileri Cevherler Hosting websitesinde, sunucularında ve arşivlerinde barındırılmayacaktır.

Kişisel Olmayan Bilgi Hakkında

Web sitemizi ziyaret eden internet kullanıcıları şahsi herhangi bir bilgi vermeden web sitemizi ziyaret edebilir, ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında bilgi alarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ancak web sitemizi ziyaretleri esnasında kullanımlarını kolaylaştırmak ve web sitesinin işleyişini daha iyiye nasıl taşıyabileceğimizi anlamak için her web tarayıcısında kullanılan hukuka uygunluk, dürüstlük ve açıklık ilkeleri doğrultusunda çerezler (cookies) ve otomatik işleyiciler kullanabiliriz. Otomatik işleyicler; sitemizde, bilgi kaybını, bilginin izin verilmeyen durumlarda kullanımını ve izinsiz değiştirilmesini engellemek amacıyla çeşitli güvenlik önlemleri olarak kullanılmaktadır. Ayrıca güvenlik nedeniyle, işlemleriniz sırasında kullanılan bilgisayara ve bağlantılara ait kaynaklar (IP adresi, ziyaret saati, tarayıcı tipi) de kaydedilmektedir.

Çerez (Cookie) Hakkında

Çerez, bir siteyi ziyaret ettiğinizde sitenin bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydettiği küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerezler bir web sitesinin daha kullanıcı dostu deneyim sunmasını amaçlar. Kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun ve hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatmak için kişiselleştirilmiş web sayfaları sunulabilmesine olanak vermektedir. Çerezler bilgisayarınızda veya dosyalarınızda depolanan kişisel verileriniz de dahil herhangi bir bilgi toplayamamaktadır.

Hemen hemen tüm internet tarayıcıları, çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır ancak tarayıcı kullanıcıları çerezleri dilediği gibi kontrol edebilir veya silebilirler. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için kullandığınız tarayıcının yardım menüsünü inceleyebilirsiniz.

Geçerlilik sürelerine göre Kalıcı Çerez ve Geçici Çerez olarak iki çerez tipi bulunmaktadır. Geçici çerezler internet sitesini ziyaret ettiğiniz esnada oluşturulur ve sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler ise internet sitesini ziyaret ettiğinizde oluşturulur ve siz silinceye kadar veya süreleri doluncaya kadar kalırlar. Web sitemiz geçici ve kalıcı tip çerezleri, sizi web sitemizin diğer kullanıcılarından ayırt etmek, ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre düzenleme yapmak için kullanılmaktadır. Websitemizde Cevherler Hosting tarafından tasarlanmış çerezlerin yanı sıra üçüncü taraflardan alınan hizmetler kapsamında da çerez kullanılabilmektedir.

Çerezlerin Kullanımı Hakkında

Bilgisayarınıza yüklenen çerezler veya elde edilen bilgiler istatiksel analizler ve güvenlik önlemleri ile üyelik faydalarından istifade ettirmek amacıyla yasal yükümlülüğü çerçevesinde, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve işbu Politika ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile kullanıcıların websitesinde gezinme bilgilerini toplayacak, işleyecek ve güvenli olarak saklayacaktır.

Çerezlerin Nasıl Kontrol Edilebileceği Hakkında

Çerezleri dilediğiniz gibi kontrol edebilir veya silebilirsiniz. Bilgisayarınızda halihazırda bulunan çerezleri silebilir ve kullandığınız çoğu internet tarayıcısında çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.

İnternet Tarayıcısındaki Çerezlerin Nasıl Yönetilebileceği Hakkında

İnternet tarayıcılarının çoğu kaydedilmiş çerezleri görüntüleme, dilediğiniz çerezleri silme, belirli sitelerden çerezleri engelleme, tüm çerezleri engelleme ve tarayıcıyı kapattığınızda tüm çerezleri silme opsiyonları sunmaktadır. Bu opsiyonlardan size uygun olanını tarayıcınıza uygulatabilirsiniz ancak web sitemiz dahil birçok web sitesi düzgün çalışmayabilir ve size kişiselleştirilmiş daha iyi biz hizmet ve kolaylık sunamayabiliriz.

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak 6698 Sayılı KVKK Kapsamında Haklarınız Hakkında

6698 sayılı KVKK’nın 11. Maddesi kapsamında herkes veri sorumlusu sıfatı ile takibindeki hususlarda Cevherler Hosting'e başvurma hakkına sahiptir:


  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • 6698 sayılı KVKK’nun 7. maddesi uyarınca, bu kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • 5. ve 6. Maddeler kapsamında bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

İlgili Kişinin Haklarını Kullanma Yöntemi Hakkında

İlgili Kişi 6698 Sayılı KVKK Madde 11 uyarınca sahip olduğu diğer tüm haklarını kullanmak amacıyla taleplerini Cevherler Hosting'e bildirebilecektir. Bu talepler İlgili Kişinin

  • şahsen başvurusu ile,
  • imza beyannamesi eklenerek posta yoluyla,
  • noter vasıtasıyla, kimliğini ve ilgisini ispatlamak suretiyle

https://cevherlerhosting.com/iletisim sayfamızda belirttiğimiz iletişim bilgileri doğrultusunda başvurabilir. Başvuru talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç bir ay içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları Hakkında

  • Kişisel verileriniz Cevherler Hosting tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
  • Ürün ve/veya hizmetlerin kullanılması ile satış süreçlerinin planlanması ve icrası,
  • Operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası,
  • Satış sonrası destek hizmetleri ile aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası,
  • Ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi,
  • Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması,
  • Tarafınıza sağlanan hizmetlere ilişkin işlem ve işlerin yürütümü,
  • Hizmet kalitesi ve benzeri hususların takibi amacıyla,
  • Cevherler Hosting ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temin edilmesi amacıyla,
  • Sunulmakta olan hizmetlerin tedariğinde sürekliliğin sağlanması ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi,
  • İnsan kaynakları ile finansal ve muhasebesel kayıtların tutulması amacıyla,
  • Akdedilen sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi mamcıyla,
  • Web sitemizde opsiyon olarak sunduğumuz email listemize katılmışsanız Cevherler Hosting ve iş ortaklarının sunduğu kampanya ile promosyon ve benzeri pazarlama faaliyetleri kapsamında,
  • İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Noterlik, Mahkeme ve Savcılıklar’a bildirim zorunluluğu kapsamında,
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na düzenli olarak ilgili mevzuat gereği yapılan bilgilendirme yükümlülüğü kapsamında,
  • Cevherler Hosting’in hukuken haklarını korumak amacıyla her türlü yasal merci nezdinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla KVKK’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçlar kapsamında işlenecektir

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarılabileceği Hakkında

Kişisel verileriniz Cevherler Hosting'in ticari olarak varlığını sürdürebilmesi ile yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi amacıyla ve bununla sınırlı olmak üzere:

  • Şirket sahipleri ve ortaklarıyla,
  • Şirket avukatlarıyla,
  • Aracı ödeme kuruluşuyla,
  • ICANN ve/veya ICANN tarafından seçilmiş Yetkili Tescil Kuruluşu ya da Yetkili Kayıt Operatörü ile,
  • Bankalarla,
  • Danışmanlarla,
  • Arşivleme ve faturalama şirketleriyle,
  • Grup şirketleri ve iştiraklarle,
  • İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıyla,
  • Denetçilerle,
  • İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile,
  • Web sitemizde opsiyon olarak sunduğumuz email listemize katılmışsanız Cevherler Hosting ve iş ortaklarının sunduğu kampanya ile promosyon ve benzeri pazarlama faaliyetleri kapsamında ve KVKK’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde paylaşılacaktır.

Kişisel Veri Toplamanın Hukuki Sebebleri Hakkında

Cevherler Hosting olarak kişisel veriler sunduğumuz hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda sözleşme ve ilgili mevzuattan doğan yükümlülüklerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi, sözleşmenin kurulabilmesi ve ifası amacıyla her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda hukuki sebeplerle ve ilgili mevzuat kapsamında bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla toplanabilemektedir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVKK’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin A ve B maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Gizlilik Politikası Tarih

Gizlilik Politikası 7 Haziran 2018 tarihinde güncellenmiştir.

CEVHERLER HOSTİNG.